Читај ми!

Без спајања "Телекома" и "Теленора"

Како би спречила дезинформације о наводном спајању "Телекома" и "Теленора", огласила се Комисија за заштиту конкуренције. Саопштила је да су јој се обе компаније обратиле са захтевом за појединачно изузеће од забране уговора о ограниченој и дефинисаној пословној сарадњи. У одвојеном саопштењу из компаније "Теленор" је наведено да нема спајања са "Телекомом" и да та компанија не преузима власништво над "Телекомовом" инфраструктуром.

Комисија истиче да се не ради о концентрацији, односно спајању те две компаније и да је до сада већ поступала по сличним захтевима на тржишту електронских комуникација.

Нема спајања "Теленора" и "Телекома", "Теленор" не преузима власништво над "Телекомовом" инфраструктуром, нити пословне амбиције наше компаније на било који начин угрожавају слободу медија, саопштила је "Теленор" компанија, која "чврсто негира све оптужбе које је Унитед Група пласирала у медијима последњих дана".

Амбиција "Теленора" је да уђе у област интернета и ТВ садржаја. У развоју и остварењу те амбиције понашамо се, као и увек, као самостална и одговорна компанија на тржишту, не спајајући се ни са ким, наводи се у саопштењу.

"Што се тиче широкопојасног интернета и ТВ садржаја, грађани Србије данас могу да бирају између врло ограниченог броја и понуда компанија. Ми желимо да уведемо нову и другачију понуду, а не да уклонимо са тржишта било коју постојећу. Појава трећег конкурента у овој области доноси либерализацију тржишта, здравију конкуренцију, нова улагања и користи за све: кориснике, тржиште телекомуникација и цело друштво, истиче "Теленор".

Додаје се да та компанија има веома добру инфраструктуру у Србији, са више од 2.200 базних станица и 6.100 километара оптичких каблова, али када су потребни додатни капацитети, како би се пружила што боља услуга корисницима, комерцијално изнајмљује инфраструктуру од различитих партнера - укључујући и "Телеком" и "СББ".

"Закуп инфраструктуре је уобичајена и потпуно законита пословна пракса свих оператора. Тренутно немамо ниједан одређени производ или услугу које бисмо најавили, али у развоју и припреми могуће будуће понуде, отворено разговарамо са свим потенцијалним провајдерима медијских садржаја и другим партнерима", наводи "Теленор".

У саопштењу се наглашава да амбиција "Теленора", као европске компаније и једног од водећих оператора у Србији, ни у ком случају не угрожава слободу медија у земљи.

"Теленор је компанија са јаком репутацијом и интегритетом, која послује не мешајући се у политику. Како бисмо додатно заштитили своју позицију и репутацију од неоснованих и неистинитих напада, разматрамо правна средства која нам стоје на располагању и даље кораке. И на крају да нагласимо: наша пословна амбиција је јасна - већи избор и додатна вредност за кориснике, са широм и богатијом понудом", закључује се у саопштењу "Теленора". 

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара