Читај ми!

Заједно за дечје осмехе – Крагујевац широм отворио врата хуманитарној акцији

Фондација "Заједно за младе" доктор Даница Грујичић, уз подршку "Светосавског звонцета", покренула је акцију "Заједно за дечје осмехе". Многобројне организације, предузећа, локалне самоуправе, јавне личности и грађани, прикупљају новац, пакетиће и друге потрепштине за децу у сиромашнијим срединама, а посебно на Косову и Метохији. Крагујевац је један од градова који се укључио у акцију.

Крагујевац је широм отворио врата хуманитарној акцији "За дечје осмехе". Велики број грађана се одазвао и донирао помоћ за угрожену децу. Своје поклоне за малишане доносили су сви - од основаца, седњошколаца, студената, старијих људи, којима је то била још једна прилика да покажу хуманост и солидарност.

Даша Тимотијевић из Крагујевца каже да је донела неке ствари које су јој постале мале и неке шналице, тракице, шешириће, патике.

Давид Достанић са Правног факултета у Крагујевцу истиче да је постала чак и обавеза и дужност да се помогне, посебно у празничним тренуцима и када је то некоме заиста потребно.

"Ове године смо одлучили да се прикључимо акцији, како би скупили неких 50 пакетића, за децу коју ће то обрадовати и којима ће то биити леп почетак ове 2021. године", каже Достанић.

Доста тога је прикупљено, што ће сввакако обрадовати малишане: школски прибор, играчке, гардероба, обућа, слаткиши.

Акцију су заједнички организовали град Крагујевац и Канцеларија за младе, који увек учествују у хуманитарним акцијама и настоје да укажу колико су солидарност и међусобна брига, важни у сваком тренутку.

"Још увек смо заједница где људи брину једни о другима" 

Марија Ђокић из Канцеларије за младе Крагујевца истиче да је циљ да анимирају што више младих, односно, да код младих пробуде свест да смо још увек заједница где људи брину једни о другима и да деци са угрожених подручја, посебно са Косова и Метохије, можемо да улепшамо празничну атмосферу.

"Јесте за нама, али је јануар још увек ту и надамо се да ћемо свој деци, која нису можда била у могућности да проведу празнике са својим родитељима и слично, улепшати ове дане", истиче Ђокићева.

Сања Туцаковић из Градског већа Крагујевца наводи да грађани такође могу да уплате новац на рачун Фондације или преко СМС-а 4334, како би тај новац био искоришћен за неке друге сврхе, а то је обнова кућа за породице са више деце.

"Тако, ради се о једној заиста хуманитарној акцији и ми овим путем дајемо подршку, како професорки докторки, Даници Грујичић, тако и Српској православној цркви", поручила је Туцаковићева.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво