Читај ми!

Отворен 14. конкурс за "Виртус" награде за доброчинство

"Траг фондација" објавила је почетак конкурса за четрнаесту годишњу "Витрус" награду за филантропију. Циљ конкурс је одавање признања доброчинитељима, појединцима, компанијама и предузећима који су током претходне године својим делима подржали оне којима је помоћ била најпотребнија.

Награда "Виртус" за 2020. годину додељује се уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давање, као и уз подршку Европске уније и Балканског фонда за демократију.

"Идеја хуманости је саставни део наших бића и самим тим је уткана у различите сегменте наших приватних и пословних живота. Покретачку снагу за добра дела увек проналазимо у жељи да некоме помогнемо и да допринесемо побољшању живота у заједници око нас. У време великих криза, као што је пандемија коронавируса, доброчинство има посебан значај", рекла је Марија Митровић, директорка за филантропију и партнерства "Траг фондације".

Према њеним речима, управо због тога "Траг фондација" жели да истакне компаније и предузећа који су се посебно ангажовали на ублажавању ефеката пандемије, појединке и појединце, који су уложили изузетне напоре да се ефекти кризе у њиховим заједницама минимизују, али и оне који су наставили да улажу у дугорочна решења проблема у властитим заједницама и својим филантропским делима промовишу позитивне вредности у друштву.

Митровићева је позвала грађане и грађанке, непрофитне организације, медије, пи-ар и маркетиншке агенције, као и компаније и предузећа, да номинују кандидате за "Виртус" награду за филантропију и додала: "Добри људи и одговорна предузећа су свуда око нас, помозите нам да их препознамо, представимо јавности и наградимо".

Награда "Виртус" за 2020. годину биће додељена у пет главних категорија: Главна награда за допринос компаније на националном нивоу, Награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује, Награда за мало и средње предузеће, Награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора и Награда за индивидуални допринос филантропији.

Позив за пријаве упућен је од 21. јануара и биће отворен до 25. фебруара 2021. године. Више информација о пропозицијама конкурса, категоријама награде, начинима пријављивања и саставу жирија можете наћи на сајту "Траг фондације".

Добитници награда "Виртус" за 2020. годину биће проглашени током прве половине маја.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво