Читај ми!

Узми рачун и победи 2020 - данас прво извлачење дугог круга

Прво извлачење другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2020" биће одржано у 17.55. Пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије. Сви који су до данас послали коверту са 10 фискалних рачуна или 10 слип исечака можда ће вечерас постати власници једног од пет аутомобила "фијат 500Л" или стана у Београду.

Иван Радак из НАЛЕД-а рекао је да је до сада, закључно са четвртком, стигло 7,9 милиона коверата и да очекује да ће данас са новим контингентом бити 8.100.000.

Све коверте које су послате прошле године равноправно учествују у извлачењу награда, рекао је Радак гостујући у Јутрањем програму РТС-а.

Према његовим речима, овакве награде су веома ефикасне у сузбијању сиве економије, јер, како каже, представљају начин да подстакну грађане да размишљају о сивој економији и узимају фискалне рачуне.

Подсетио је да је истраживање показало да је трећина њих рекла да их је наградна игра подстакла да више узимају фискалне рачуне.

"Веома важно узимати фискалне рачуне. јер је тај новац који је требало да оде у буџет у виду пореза завршио у нечијем џепу као његов екстра профит, а ми као грађани смо остали ускраћени за новац који би отишао у путеве, болнице, школе", рекао је Радак.

Навео је да је обим сиве економије у данашњим износима био седам милијарди динара, што је новац за сва четири коридора, то су плате за здравствене раднике за наредних пет година, новац за помоћ привреди...

Сваки пут кад не узмемо рачун, ми штетимо сами себи, јер то је новац којим се финансира буџет.

"Наш буџет годишње приходује са хиљаду сто милијарди само од пореза. Реч је о великим износима, рецимо проблем је и финансирање пензионог и здравственог фонда и онда морају да се дотирају из буџета, а да би се дотирали из буџета држава мора да се задужи и све је то ланчани процес који прекидамо ако сузбијемо сиву економију", рекао је Радак.

Грађани могу да пријаве сиву екониомију путем јединственог контак центра или преко сајта inspektor.gov.rs.

У наградној игри коју организује Влада Србије, а подршку пружа НАЛЕД, право учешћа имају грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова од 1. септембра 2020. године са минималним појединачим износом од 100 динара.

Фискалне рачуне и слипове не треба мешати у истој коверти.

На полеђини коверте неопходно је написати име и презиме, адресу из личних докумената и контакт телефон, док је на другој страни довољно написати "Узми рачун и победи 2020".

Право учешћа имају сви пунолетни грађани Србије, док је слање коверата потпуно бесплатно. 

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи