Читај ми!

Нисам тражила – како је сведочанство Милене Радуловић покренуло лавину у региону

Глумица Милена Радуловић, која је Мирослава Мику Алексића оптужила за силовање које је починио док је похађала његову глумачку школу, покренула је лавину сведочанстава жена из целог региона. Оне су се повезале и почеле да објављују своја искуства са сексуалним злостављањем на Фејсбук групи "Нисам тражила".

На групи која је основана 18. јануара у БиХ објављено је неколико десетина сведочанства девојака и жена из региона о сексуалном злостављању или узнемиравању које су доживеле у породици, школи, на пријемном за факултет, код лекара...

Адиминистраторке групе у својој објави на страници истичу да је њихов циљ да медијску пажњу на теме сексуалног узнемиравања, злостављања и насиља која је створена после тврдњи Милене Радуловић усмере на видљивост институција које делују на овом пољу.

Очекују да оволика пажња на, како кажу, болну и присутну тему, остане актуелна у нашем друштву.

Оцењују да се култура насиља ушла у све друштвене области и да је особа као што је Мирослав Алексић много.

Због огромног броја порука у виртуелном сандучету групе, адиминстраторке странице поручиле су да су њихове објаве на зиду привремено прекинуте, али да ће се трудити да постављају бар 20 сведочанстава дневно.

Како наглашавају, посаветоваће се са искусним активисткињама и активистима и информисати у релевантним институцијама, како би се наставило "одговорно управљање одјеком који су створила сведочанства жена из региона".

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи