Читај ми!

Ванредна контрола у вртићу "Замак", после навода о злостављању детета

У приватни вртић “Замак” упућена је ванредна контрола градске просветне инспекције, након што су објављени снимци за које у појединим медијима тврде да приказују злостављања детета и непрофесионално понашање у тој установи.

Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту, наводи да ће уколико се утврди да су снимци које је објавио Српски телеграф аутентични, и установа и васпитачица из тог вртића сносити последице.

"Инспекција ће утврдити чињенице и институције даље ће обавити свој посао али такав однос према деци је апсолутно непримерен и недозвољен у било ком вртићу, државном или приватном", рекао је Гак. 

Он је додао да је дао налог да се хитно испитају наводи из медија, те да Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Просветна инспекција Града Београда до сада нису добили ниједну представку родитеља нити запослених у вези са начином рада у овом вртићу.

"То ништа не значи за сада, у даљим одлукама ћемо се водити искључиво ставовима инспекције након контроле", поручио је Гак.

Позвао је родитеље да пријављују овакве случајеве уколико имају сазнања о њима и да не чекају са реаговањем.

"Када добијемо примедбе, ми одмах проверавамо наводе, не можемо да дозволимо да овакви случајеви прођу некажњено, одакле год да долазе снимци", закључио је Гак.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво