Осам награда за РТС

Награде за најгледаније телевизијске програме које традиционално додељују "ТВ Новости" и "Вечерње новости" у осам, од тринаест, категорија припале РТС-у.

У традиционалној акцији "ТВ Новости" и "Вечерњих новости" осам од укупно тринаест награда за најгледаније телевизијске програме припало је Радиотелевизији Србије.

Ова престижна признања наша кућа добила је за најгледанији информативни, серијски, спортски програм и квиз. РТС-у су припале и награде за ТВ критику, личност године и мис и мистер лапсус.

Најгледанији Информативни програм у Србији је Други Дневник РТС-а који у просеку прати више од 30 одсто гледалаца.

Редакција спортског програма РТС-а однела је награду у категорији спортског догађаја који је окупио највећи број гледалаца, за пренос тениског турнира Ролан Гарос, посебно женског финала Ивановић-Сафина и за најгледанији спортски програм у целини. РТС је прошле године емитовала више од 1800 сати спортских догађаја, што представља 75 дана директних преноса и емисија у континуитету.

У категорији серијског програма награђена је домаћа серија "Село гори а баба се чешаља" аутора Радоша Бајића.

И они који су грешили добили су награде. Уредница Београдске хронике Радмила Ђурић по други пут је понела титулу "мис лапсус", док је спортски коментатор Небојша Вишковић "мистер лапсус" за 2008. годину.

"ТВ Слагалица" је најгледанији квиз на домаћим телевизијама.

Јединствену награду за ТВ критику "Душан Дуда Тимотијевић", добио је ТВ пројекат групе аутора "Време је за бебе" РТС-а редитеља Мирослава Петковића.

Награду за ТВ Лице 2008. године понела је наша колегиница Јована Јанковић. Мушко ТВ лице је глумац Милан Калинић.

Најгледанији филмски програм 2008. године имала је телевизија Пинк, која је понела и награду у категорији забавно музичког програма за емисију "Гранд шоу".

Најгледанија емисија у категорији ток шоу програма је "Утисак недеље" Телевизије Б92, коју уређује о води Оља Бећковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара