Читај ми!

Протест у Грачаници због струје

Чланови неколико десетина домаћинстава у Грачаници протестовали су због вишедневног минималног снабдевања струјом, због чега су им свакодневни живот и активности изузетно отежани, поготово у ове зимске дане када температура пада и испод минус 10.

Струје у 40 домаћинства у центру Грачанице 11 дана има само преко једне фазе.

"Од осмог јануара немамо редовно снабдевање електричном енергијом, имамо болесне старије људе, децу, хладно је, основни кућни апарати не раде, приватни предузетници не могу да обављају своје послове", рекао је Мирослав Арсић, власник ресторана и мотела.

Обраћали су се за помоћ одговорној енергетској корпорацији у Приштини, локалној самоуправи, али им проблем није решен.

Арсић каже да су сметње настале када је изгорео подземни кабл дужине 15 метара од трафостанице до првих бандера, са којих струјна мрежа води до њихових домаћинстава.

Старији житељи Грачанице тврде да поред изгорелог кабла постоји још један резервни, исправан, и да његовим прикључењем на трафостаницу проблем може у кратком року да буде решен, али да прикључење тог кабла могу да обаве једино монтери електронергетске мреже.

Из локалне самоуправе преносе да су се електро монтери два пута одазивали на позиве, мењали су осгураче на трафостаници, који би после краћег времена испадали из система.

Чланови домаћинства који имају струју преко једне фазе, најавили су радикалније протесте уколико им проблем ускоро не буде решен.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво