Читај ми!

Михајловићева: Хвала глумици на храбрости да пријави насилника; жене, нисте саме

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је да вест о томе да су младе девојке биле силоване и сексуално узнемираване у познатој школи глуме не сме да нас остави равнодушним и захвалила је глумици Милени Радуловић и другим девојкама које су смогле снаге да проговоре о сексуалном насиљу.

Зорана Михајловић је, реагујући на вест о привођењу Мирослава Алексића, власника познате школе глуме, коју су пренели поједини медији, рекла да "ове страшне појаве треба да нас наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље место за живот наше деце".

"Исповест младе глумице Милене Радуловић показује нам колико је сексуално насиље присутно у нашем друштву, али и колико га је тешко приметити и пријавити, јер је перфидно и подмукло", изјавила је Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе је, како се наводи у саопштењу, захвалила Милени Радуловић и другим девојкама које су смогле храбрости да проговоре и поручила да охрабрује сваку жену да пријави насилнике јер нису саме у том паклу. 

"Тужилаштво и друге надлежне институције су ту да одраде свој део посла и драго ми је да је процес већ покренут. Нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара. Верујем да ће пример ових девојака бити подстрек и другим женама са, нажалост, сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени. А да ми као родитељи, одрасли, зрели људи помогнемо да наша деца живе у безбеднијој и сигурнијој средини", рекла је Михајловићева.

Медији су пренели вест да је Мирослав Алексић приведен, а из Министарства унутрашњих послова још нема саопштења о томе. 

Глумица Милена Радуловић (26) је у разговору за Блиц рекла да ју је Мирослав Алексић, чију је школу глуме похађала, силовао када је имала 17 година и да се злостављање понављало, као и то да она није једина жртва сексуалног насиља у тој школи глуме.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво