Читај ми!

Власотинце добило воду, доста села у Јабланичком округу и даље без струје

Житељи Власотинца после четири дана добили су воду, а највећи проблем у Јабланичком округу и даље је снабдевање електричном енергијом.

После четири дана вода је ноћас потекла из славина у нижим деловима Власотинца.

Капацитет је три пута нижи од потребног, па житељи са леве и десне стране Власине наизменично по три сата имају воду за техничку употребу. За пиће се и даље користи вода из цистерни.

Највећи проблем у Јабланичком округу је и даље снабдевање електричном енергијом. У општини Медвеђа шести дан без струје су 23 села. Чак 56 трафостаница у овој општини није у функцији, на терену је 10 екипа електродистрибуција из целе Србије, а Кризни штаб донеће данас одлуку о куповини агрегата и пакета помоћи најугроженијима.

Без струје је и седам села ка административној линији са Косовом и Метохијом у општини Лебане где је ван функције 21 трафостаница.

Мештани најудаљенијих села на територији града Лесковца, Равни Дел и Оруглица, смештених уз саму административну линију са Косовом и Метохијом, седми дан су без струје.

У десетак кућа у Равном Делу остало је двадесетак становника. Апелују на надлежне да учине све како би што пре добили електричну енергију или им бар обезбеде агрегате. Равни Дел је од Лесковца удаљен 60 километара, али се због изузетно лошег пута до овог планинског села путује три сата. Сваке године проблем је исти, непроходни путеви и прекид у снабдевању електричном енергијом.

И десетак села у општини Црна Трава (Дарковце,Преслап, Бајинце...) и неколико планинских у власотиначкој општини (Гуњетине, Лопушња, Црна Бара) немају струју.

Затражена је и помоћ од Војске на рашчићавању путева како би се убрзало отклањање кварова и помогло екипама електродистрибуција.

На деоници државног пута Лесковац–Барје обустављен је саобраћај због изливања воде на путу.

На подручју Бојника ситуација се нормализује. Од јуче у 14 сати струју имају сва села на Радан планини, санирају се путеви, а вода из домаћинстава је испумпана.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи