Читај ми!

Због изливања Јужне Мораве затворен пут Крушевац–Ниш код Ђуниса

Ниво Јужне Мораве подно Мојсињских планина опао је за тридесетак центиметара и тренутно износи 520 центиметара. Због изливања Јужне Мораве код подвожњака у Ђунису за саобраћај је и даље затворен пут Крушевац - Ниш, па се саобраћај преусмерава преко Рибарске бање и Појата.

Током ноћи врх поплавног таласа у Мојсињу био је код Сталаћке клисуре. Данас је опао ниво Јужне Мораве подно Мојсињских планина за тридесетак центиметара и тренутно износи 520 центиметара.

Пре два дана проглашена је ванредна одбрана од поплава у овом крају јер је ниво јужне Мораве прешао 400 центиметара. У порасту је и западна Морава код Јасике (+48 центиметара).

Због изливања Јужне Мораве код подвожњака у Ђунису за саобраћај је и даље затворен пут Крушевац - Ниш, па се саобраћај преусмерава преко Рибарске бање и Појата.

Владимир Лазаревић, начелник Сектора за ванредне ситуације града Крушевца наводи да нико од грађана није исказао потребу за евакуацијом и да су они од свих надлежних служби били збринути у смислу воде, лекова и осталих потребштина.