Читај ми!

Смењен начелник нишке саобраћајне полиције

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Нишу, и том приликом су анализиране и предочене све мере и активности које је полиција предузела поводом саобраћајне незгоде у којој су 4. јануара ове године два пешака погинула на тротоару када је на њих налетео аутомобил.

Несрећа се догодила прошлог понедељка када је 19-годишњи возач "аудија" покосио двоје пешака на тротоару на нишком Булевару МедијанаОсумњичени је у притвору и брани се ћутањем.

Састанку су присуствовали и директор полиције Владимир Ребић и начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, на састанку је одлучено да начелник саобраћајне полиције Полицијске управе у Нишу буде смењен.

Одлучено је и да се појача контрола саобраћаја у граду, као и присуство саобраћајне полиције на улицама града уз помоћ полицијских службеника из других полицијских управа.

У саопштењу се истиче да ће се Полицијска управа у Нишу обратити руководству Града Ниша са конкретним предлозима како би се побољшала саобраћајна инфраструктура у граду.

Локална самоуправа тражи од полиције списак "црних тачака"

Са друге стране, градоначелница Ниша Драгана Сотировски обратила се писмом Полицијској управи у Нишу у коме је затражила да се Граду што пре достави преглед потреба Саобраћајне полиције у Нишу у области безбедности саобраћаја.

Сотировска је затражила списак потребне опреме и евентуалне локације на којима би се стационирана опрема поставила, као и списак "црних тачака" на градским улицама са предлогом конкретних мера за спречавање саобраћајних несрећа, наводи се на сајту градске упрве.

Према речима Драгане Сотировски, део приоритета је дефинисан на недавном заједничком састанку руководства Града и начелника ПУ Ниш, а уколико је то потребно, Град и полиција ће покренути заједничке иницијативе према надлежним републичким органима.

Наш заједнички циљ је, како је навела Сотировска, достизање високог нивоа безбедности саобраћаја што је у интересу сваког житеља Града, односно учесника у саобраћају појединачно.