Читај ми!

Јелена је једина жена ронилац ВС и има поруку за све девојке које желе да крену њеним стопама

У историји Војске Србије, само четири жене завршиле су Војну академију, род речних јединица, и живот посветиле рекама и бродовима. Једна од њих, потпоручник Јелена Пауновић из Шапца, има само 25 година и једина је жена ронилац Речне флотиле Војске Србије.

Јелена Пауновић се од малих ногу бавила пливањем, једрењем, веслањем, освајала медаље. Прва је Шапчанка која је пливала за Богојављенски крст. Због способности и изузетних резултата на Војној академији, распоређена је на задатке у ронилачкој чети.

"У води је заиста доста мрачно, ништа се не види, али ја сам успела да на неки начин изоштрим свој вид и да та средина, иако је неприродна, мени постане на неки начин природна. Немам страх, али за то је такође заслужно велико знање које сам добила од колега и то поверење које постоји међу нама приликом сваког задатка", каже потпоручник Јелена Пауновић, ронилац Војске Србије.

Воли природу, добру књигу и своју породицу – има два брата који се такође баве воденим спортом.

"Ја сам препоносна на њу. Могу да кажем да је од малих ногу то њено интересовање и жеља, да не кажем према војсци, али за униформом, рано се показала", истиче Јасмина Пауновић, Јеленина мајка.

Јеленин радни дан почиње у пола шест и незамислив је без тренинга и таласа Дунава. Овај частан позив, каже, захтева истрајност и добру кондицију.

"Још од раног детињства, мајка ми је усадила радне навике, које је војска само потврдила и морам да кажем да успеха нема без реда, рада и дисциплине. Постоји могућност да следеће године одем на школовање за противминског рониоца у Грчкој, које траје осам месеци", наводи Јелена.

Девојчицама које желе да служе домовини, Јелена поручује да верују у себе и буду храбре на путу до остварења циљева.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво