Читај ми!

Јовановићи са Јавора се уселили у нову кућу, прву зиму дочекали у топлој соби

Током прошле године РТС је више пута извештавао о тешком животу породице Јовановић из ивањичког села Опаљеник на планини Јавор, где самохрани отац Момчило у трошној кући сам брине о троје деце. Протеклих месеци захваљујући донацијама и помоћи општине сакупљена су значајна средства, а Јовановићима је изграђена и нова кућа.

Жеље једанеастогодишње Данијеле да се Јовановићима сагради кућа, да има своју собу и кухињу оствариле су се. Пре првог снега Јовановићи су се уселили у нову кућу.

Имају и кухињу, две собе и купатило. Сав конфор који у старој трошној кући, без купатила, нису имали.

"У кухињи перем судове и помажем тати око ручка", каже Данијела.

Сада у кући, изгледа, каже, супер.

"И мени је биће супер како смо се уселили. Мног лепше живимо, имамо више услова за живот", прича Давид Јовановић.

Милош Јовановић каже да му је лепо у новој кући, да имају све ново и лепше му је у њиховој соби у дневном боравку.

Након смрти супруге Момчило се сам брине о троје деце. Не крије радост због новог дома.

"Много су повољнији услови и за спремње и и грејање и много нам је лепше и боље и за децу, олакшавајуће њима и мени, много нам је лепо", испричао је Момчило.

Свештеник, Љубодраг Стојковић прошлог лета је покренуо акцију са удружењем грађана "За напредније село" и месном заједницом , да се Јовановићима уместо поправке старе, направи нова кућа. Помоћ је стизала са свих страна. Из Србије, иностранства, од ивањичке општине. Локална самоуправа им је направила и приступни пут до нове куће.

Поклони и даље стижу као и нови делови намештаја. Захвљујући донацијама кућа од шездесетак квадрата направљена је за мање од три месеца.

"Они су сад уселили прије снијега, то је све трајало три месеца, није више. Усељена, намештена, све, намештај, све је догнато, све је сређено. Донирали су људи. Ја могу свима да се захвалим", наводи Драгоман Петровић, председник Савета МЗ Опаљеник.

У Нову годину Јовановићи су ушли и са новим плановима.

"Купићемо неки бољи трактор и тако. Имамо 20 ари малина од донације народа овај успели смо да засадимо. И уз помоћ председника Месне заједнице и предсдника општине, свештеника и свију народа Србије. Ја се захваљујем свима на помоћи", додаје Момчило.

Зима у овим крајева зна да буде сурова и са пуно снега. Први пут су је Јовановићи дочекали у топлој соби што им је и била највећа жеља.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво