Читај ми!

Оливер први рођендан дочекује у болници, на путу ка излечењу недостаје још 1,3 милиона евра

Kризе, кажу, покажу и најбоље и најгоре у људима. Доброту су многи наши грађани показали скупљањем новца за лечење деце оболеле од тешке и ретке болести спиналне атрофије – Софије, Лане, Анике и Миње. Појединачна терапија за то обољење кошта око 2,3 милиона долара. Баш толико треба сада Оливеру Пал Гајодију из Бајмока који сутра слави први рођендан.

Оливер је неколико месеци након рођења доспео у болницу и од тада је на апаратима. Ретка генетска болест угрожава му живот.

"Оливер је на апарату за дисање у Новом Саду и тренутно је стабилан. Kад сам са њим онда се играмо, вежбамо. Нажалост, само пола сата могу да будем уз њега. Он добија спинразу о државном трошку и ми скупљамо новац за генетску терапију која зауставља болест", каже Оливерова мајка, Тимеа Гајоди.

Драгоцени лек Оливер би требало да прими до другог рођендан, али је сваки дан раније битан за његов опоравак и физички развој. Зато сe широм земље организују хуманитарни базари.

"Није у питању да ли је Оливер или неко друго дете. Ја мислим да треба да помогнемо. Таквој деци дати шансу", кажу у Бајмоку одакле је Оливер.

У Крушевцу су скупили 263.140 динара. Кажу да се доста људи одазвало што донацијама новчано, што донацијама у роби која се продавали на базару.

И у Лесковцу позивају све да се придруже акцији и неки део донирају Оливеру како би га што пре послали по лек.

"Стигли смо до пола пута. Негде око 1,3 милиона евра смо покупили. Цела Србија је почела да скупља за малог Оливера и захвални смо целој Србији да толико помаже", истиче Оливеров отац Јожеф Пал.

Први рођендан Оливер дочекује у болници. Мајка Тимеа има само једну жељу: "Највише бих волела да је он здрав, да је он добро, да је са нама".

Честитајмо Оливеру рођендан тако што ћемо послати СМС поруку са садржајем 848 на број 3030 и тако донирати 200 динара за његово оздрављење.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи