Читај ми!

Нови Пазар, присталице Исламске заједнице у Србији блокирале радове на изградњи Исламског центра

Присталице Исламске заједнице у Србији (ИзуС), која је блиска бившем главном Муфтији Муамеру Зукорлићу, блокирале су рано јутрос радове на изградњи Исламског центра које изводи Ријасет Исламске Заједнице Србије.

Из Мешихата ИЗуС тврде да је током изградње узурпирано вакуфско добро "Меариф" које је саставни део Великог гробља.

У саопштењу Мешихата ИзуС стоји да ће "ИЗ са својим верницима, као што је и раније бранила све вакуфе који су били мета напада и подузети све кораке у заштити овог вакуфског добра".

Градилиште се налази у близини Великог гробља, а како сазнајемо, на десетине возила тутинских регистарских ознака било је паркирано уз ограду градилишта. 

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су припадници ПУ у Новом Пазару, одмах по пријави да више особа поставља металну ограду на прилазном делу пута где се гради Исламски центар, изашли на лице места.

Полиција је ту затекла већи број грађана, који код себе нису имали оружје, и са њима обавила разговор на околности њиховог окупљања, наводи се у саопштењу.

Наглашава се да је о догађају обавештено Основно јавно тужилаштво у Новом Пазару које се изјаснило да нема елемената кривичног дела, нити прекршаја и да им се достави извештај, што је и учињено.

Две исламске заједнице међусобно се не признају од 2007. године када је део имама формирао Ријасет Исламске заједнице Србије.

Исламска Заједница у Србији, чије је седиште у Босни, другу Исламску заједницу назива "параверском" а међусобни сукоби присутни су годинама уназад.

Присталице Мешихата спречиле су екипу РТС-а у обављању снимања, а у том тренутку на локацији није било припадника МУП-а. 

Камен темељац за изградњу Исламског центра постављен је 20. новембра. 

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво