Читај ми!

Кркобабић: Пензионери заслужују уважавање

Корисници различитих пензија старосне, инвалидске, породичне - то су људи, који су и даље професори, лекари, радници, трговци, уметници. Људи који и даље раде и стварају. Сводити те људе само на уобичајену фразу "то су само пензионери" је неисправно, истакао је Милан Кркобабић, министар за бригу о селу и председник ПУПС-а.

Гостујући у емисији "У средишту пажње" Првог програма Радио Београда Кркобабић, је нагласио је потребу да се са великим уважавањем односимо према пензионерима који су, пре свега, достојанствени и вредни људи.

Председник ПУПС-а и објаснио какав однос друштва најстарији завређују. 

"Наши најстарији суграђани заслужују одговарајућу социјалну заштиту, здравствену заштиту, одговарајуће културне и спортске садржаје. Данас је недопустива социјална дистанца. Социјална дистанца - никако! Физичка - да! Морамо да се повезујемо. Јер човек који је социјално изолован, не може да опстане дуго", истакао је Кркобабић.

Посебно је истакао потребу за међугенерацијском солидарношћу. 

"Цивилизацијски ниво једног друштва мери се односом према најмлађима и према најстаријима. Ако нам је тај однос ваљан, онда смо постигли нешто веома вредно. То је кључ! И не смемо да дозволимо било који вид старосне дискриминације, који мора да буде издвојен и најоштрије осуђен! То је део домаћег васпитања", каже министар за бригу о селу. 

"Зашто данас не видимо могућност да три генерације живе и под једним кровом? Не морају буквално, али да су повезани. Ако сачувамо породицу као основну ћелију друштва, ако сачувамо локалне заједнице и њихове иницијативе, говорим то и због села Србије, сачуваћемо и здраве односе и солидарност у друштву", поручује председник ПУПС-а.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи