Читај ми!

Обележен Дан војних ветерана Србије

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, честитала је Дан војних ветерана Србије уз жељу да се страдања никада више не понове. Mинистар одбране Небојша Стефановић положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

Министарка је рекла да војни ветерани, негујући традиције старих ратника од Војске Краљевине Србије до данашњих дана, на најбољи начин показују да су успомена на претке и историја коју имамо наш понос и да не смеју бити заборављене, наводи се у саопштењу.

"Стављајући добробит отаџбине испред свог живота, војни ветерани су дали немерљив допринос историји наше војске, као и читаве државе", поручила је министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

"У нади да ћемо као и до сада бити јединствени у намери да сачувамо од заборава оне, којима памтимо имена са камених споменика и да се поносимо онима који данас корачају као успомена, честитам вам празник, уз жељу да се страдања никада више не понове", поручила је Кисић Тепавчевић.

Стефановић положио венац на Споменик незнаном јунаку

Mинистар одбране Небојша Стефановић, поводом Дана војних ветерана, положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

Уз највише војне почасти, химну Републике Србије и свечани строј Гарде, министар Стефановић положио је венац у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и заменика команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадног генерала Жељка Билића.

"Снажно уједињени и вођени вером у отаџбину извојевали сте победу и одбранили право на слободан живот грађана у нашој земљи. Заштитили сте своју земљу и одбранили њену част, не питајући за цену. Почивајте у миру знајући да сте исписали историју победника и да потомци никада неће дозволити да сећање на ваше подвиге избледи. Нека вам је вечна слава и хвала!", уписао је спомен-књигу Стефановић после полагања венца.

Дан војних ветерана обележава се 4. децембра, у спомен на датум када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату и када је 400.000 бораца Војске Kраљевине Србије добило звање „стари ратник", односно војни ветеран.

Овај празник обележава се у свим командама, јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије у знак поштовања и сећања на борце пале за слободу отаџбине, подсећа се у саопштењу Министарства одбране.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара