Читај ми!

Поповић: Зграда Ректората није блокирана, студенти у холу

Ректорка Универзитета у Београду проф. Иванка Поповић каже да зграда Ректората није блокирана, да они несметано раде свој посао, а да је део делегата Студентског парламента, који су незадовољни радом парламента, у холу зграде.

Она је за Танјуг навела да даљи развој догађаја зависи од управе Студентског парламента и њихове спремности да се договоре са незадовољним колегама.

Појашњава да је један број делегата Студентског парламента УБ дошао јутрос у Ректорат незадовољни због сазивања хитне седнице Студентског парламента и непоштовања процедура за организовање седница.

"Они су незадовољни и изборним поступком за све делегате Студентског парламента УБ и нетранспарентним радом управе парламента и студента проректора", навела је Поповић.

Kако каже студенти и ректорски колегијум су конструктивно разговарали о актуелним проблемима у раду Студентског парламента УБ, али да даљи развој догађаја зависи од управе Студентског парламента и њихове спремности да се договоре са колегама.

Поједини делегати Студенског парламента блокирали су јутрос улаз у Ректорат на Студентском тргу незадовољни што о седници студентског парламента нису обавештени седам дана раније. Сви њихови захтеви односе се на рад Студентског парламента и избор делегата.