Читај ми!

Преминуо Милорад Трифуновић, координатор породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији

Координатор породица киднапованих и несталих Срба на Косову и Метохији, Милорад Трифуновић, преминуо је данас, саопштено је из Ресурсног центра за нестале особе.

"Био је сјајан колега и диван пријатељ, увек спреман да подели савет, пример високог интегритета и енергије. Његовом смрћу сви они који су га познавали изгубили су високо интелигентну, живахну особу ретке љубазности и шарма. Милорад је био искрено топла и дивна особа - и веома ће нам недостајати. Увек ћемо га се сећати и неговаћемо дивне успомене на време које смо имали част да делимо са њим", написале су Трифуновићеве колеге уз објаву да је преминуо.

Саучешће породици преминулог Трифуновића изјавио је амерички амбасадор на КиМ, Филип Коснет, наводећи да "његово вођство и допринос међуетничком дијалогу, помирењу и транзиционој правди представљају трајни пример косовским лидерима".

Трифуновић се трагањем за несталима и киднапованима, међу којима је и његов брат, бавио од окончања сукоба на Косову и Метохији 1999. године. 

Саучешће Петра Петковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију упутио је у име Канцеларије и своје име, породици и колегама, упућујем изразе најдубљег саучешћа поводом смрти координатора и једног од оснивача мултиетничког Ресурсног центра за нестала лица на Косову и Метохији, Милорада Трифуновића.

"Памтићемо га као савесног и племенитог сарадника и неуморног борца за правду и истину о несталима, за успостављање међунационалног дијалога о овој тешкој и осетљивој теми, за бољи и хуманији живот свих грађана Косова и Метохије. Делећи са вама осећање туге и бола, Срби са Косова и Метохије, запослени у Канцеларији за Косово и Метохију и ја лично, остаћемо му на свему томе вечно захвални", наводи се у саучешћу.

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво