Читај ми!

За наградну игру "Узми рачун и победи" стигло 2,8 милиона коверата

Прво извлачење у оквиру наградне игре Узми рачун и победи 2020 биће одржано у суботу, 28. новембра уз директан пренос на првом програму Радио телевизије Србије. Грађани су од 15. октобра до данас послали рекордних 28 милиона фискалних рачуна и слипова, односно 2.800.000 коверата.

Све пристигле коверте као и оне које буду послате закључно са петком равноправно конкуришу за награде без обзира на одлагање претходног извлачења до којег је морало да дође услед проглашења тродневне жалости у Републици Србији.

Награде из одложене емисије биће додељене 26. децембра у оквиру новогодишњег извлачења, последњег у првом кругу, када ће срећне добитнике обрадовати 10 аутомобила ФИАТ 500Л и чак два стана у престоници - један у Земунским капијама и један у Београду на води.

У наградној игри коју организује Влада Републике Србије, а подршку пружа НАЛЕД, право учешћа имају грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова, не старијих од 1.септембра 2020. са минималним појединачним износом од 100 динара.

Фискалне рачуне и слипове не треба мешати у истој коверти. На полеђини коверте неопходно је написати име и презиме, адресу из личних докумената и контакт телефон док је на другој страни довољно написати "Узми рачун и победи 2020". Право учешћа имају сви пунолетни грађани Републике Србије док је слање коверата потпуно бесплатно.

Влада Србије још једном подсећа грађане да је учешће у наградној игри епидемиолошки безбедно и не подразумева чекање у реду нити уопште улазак у пословнице поште. Апелујемо на грађане да спакују и адресирају код куће и како би оне нашле пут до студија и биле у конкуренцији за вредне награде, довољно је да правилно попуњене коверте само убаце у најближе поштанско сандуче.

Организација наградне игре једна је од активности предвиђених Националним програмом за сузбијање сиве економије, а наслања се на позитивна искустава из претходних година. Према истраживању НАЛЕД-а, у претходном кругу наградне игре - Узми рачун и победи 2018, учествовало је 41 одсто грађана Србије, директно или преко чланова породице, који су послали више од 107 милиона фискалних рачуна и слипова, минималне процењене вредности од 37,4 милијарди динара.