Читај ми!

Друмски саобраћај од почетка године смањен за 50 одсто

Као један од разлога за бољу статистику у саобраћајној полицији наводе и мањи број возила на улицама. Транзитни саобраћај опао је за 65 одсто, а за 30 домаћи, јер због забране окупљања нема туристичких путовања, ни семинара.

Нове мере кризног штаба одразиле су се и на саобраћај. Ограничење и забрана радова ноћних клубова олакшали су рад саобраћајној полицији, па је сада у центру пажње дневна контрола, кажу у МУП-у где се најчешће контолише брзина и уоптреба сигурносних појасева.

Осам одсто је мање погинулих за 10 месеци ове године, а скоро 30 одсто мање повређено, кажу у МУП-у. Ипак, истичу, старе навике возачи не мењају.

"Заиста је слика када је у питању безбедност саобраћаја код нас из годину у годину боља, али је значајан број оних који не поштују саобраћајне прописе, у првом реду то се односи на прекорачење брзине, некоришћење сигурносног појаса, непрописне употребе мобилног телефона од стране возача тако да су то прекршаји који ће бити у фокусу саобраћајан полиције тако ће бити и у нарденом периоду", каже Александар Раденковић из Саобраћајне полиције.

Метеоролози најављују и прве снезне падавине,  а то значи да се на точкове морају монтирати и зимске гуме. Има их довољно и њихове цене су приступачне, па се не препоручује куповина половних или такозваних гума за све сезоне, јер зимских гума има, јефтине су и домаће и доброг су квавлтета.

"Ми уопште ових година, а и до сада никада не продајемо половне гуме, сваком препоручујемо нове гуме", истиче шеф сервиса "Гудаловић" Милан Ђурић.

Највише је изгубио друмски саобрћај који је од почетка године опао за 50 одсто. Паркирани су камиони, аутобуси за туристичка путовања, а шофера којих је прошле године било дефицит сада су суфицит, јер су суседне земље због короне многе који су имали само привремене папире вратили у земљу.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи