Читај ми!

Хумани маратонац трчао за Јованине прве кораке

Четворогодишњој Јовани Барушић, која болује од церебралне парализе, потребна су новчана средства за лечење како би једног дана могла да стане на ноге и начини прве кораке. Помоћ је пружио је и Лозничанин Александар Кикановић, трчећи од Сомбора до Оџака.

Маратонац и хуманиста из Лознице, Александар Кикановић, наставља да кроз трчање помаже онима којима је помоћ потребна. Овог пута трчао је стазу дужине од око 30 километара од Сомбора до Оџака за малу Јовану.

"Замолио бих суграђане Сомбора, Оџака и целе Србије да данас остану код куће, да не попију данас кафу, да одвоје неких 200 динара за једну поруку и пошаљу 891 на 3030, да мала Јована дочека следећи рођендан на својим ногама", поручује Александар Кикановић.

Уз пријатеље који су трчали или возили бицикл са њим, по веома хладном времену и кроз густу маглу, Александар је за три сата истрчао свој пут. Циљ је био да малој Јовани уруче рођендански поклон.

"Хтела бих да захвалим момцима на јако великом гесту, храбрости, вољи да помогну мом детету. Заједно смо јачи. Уз помоћ свих нас, свако по мало, биће добро", каже Драгана Барушић, мајка мале Јоване.

Четворогодишња Јована је дете из близаначке трудноће. По рођењу је имала недостатак кисеоника и крварење трећег степена, што је оставило цисту на левој страни мозга и проширење можданих комора. Дијагностикована је церебрална парализа, страбизам, а одскоро и епилепсија. Јована пузи и говори, али не може самостално да седи и не хода.

"Да следећи рођендан дођемо сви код Јоване, не са камерама, него да дођемо као гости и да се играмо са Јованом, да трчкарамо с њом по дворишту", истиче Кикановић.

За прве две године физикалних терапија, набавку ортопедских помагала, специјалистичке прегледе, као и за операцију страбизма, потребно је да буде прикупљено седам милиона динара.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи