Читај ми!

До специјалиста сада се тешко долази, али доктор Жељко прегледа суграђане бесплатно

Ситуација са коронавирусом протеклих дана довела је до тога да поједине специјалистчке амбуланте у општим болницама раде смањеним капацитетом. Доктор Жељко Чворовић, лознички ОРЛ специјалиста, одлучио да приватно бесплатно прегледа суграђане уколико им затреба таква помоћ.

За доктора Жељка, и комшије и пацијенти имају само речи хвале. Одувек је важио и за врсног специјалисту и пријатеља. Помоћ је, кажу, пружао увек и свима, па их и не чуди његова одлука да ОРЛ прегледе сада ради бесплатно.

"У последња два-три дана нон-стоп циркулишу деца, одрасли, сваки дан неко дође. Много је добар човек, од првог дана откако је дошао овамо хоће да помогне", каже Славко Недељковић из Лознице.

Због све већег броја оболелих од ковида у лозничкој болници, укинута је друга смена у ОРЛ амбуланти. Увидевши да само на контролни преглед код њега чека око четрдесет пацијената, доктор Жељко их је позвао, преко друштвених мрежа, на бесплатан преглед у приватној ординацији.

"У претходна два дана је било преко двадесет пацијената, што мене као човека весели, јер ето, успео сам у својој првобитној намери, да дођу и ти људи којима је било заказано за контролу, а нису могли да дођу, али и неки други, јер је сад тешко доћи до лекара специјалисте било које области", истиче доктор Жељко Чворовић.

Докторова објава на једној Фејсбук групи изазвала је гомилу позитивних коментара његових суграђана који су, како су написали, дирнути његовим гестом.

"Захвалност, то обично људско хвала је за мене најважније, важније од било каквих материјалних добара, од било чега. Скроман сам човек, има она народна: 'Умем с банку, умеш с иљадарку', значи не треба мени новац, јер једно обично људско хвала је за мене велико као кућа", додаје Жељко.

Захвалности за његов професионални и хумани рад, доктору Жељку ових дана неће недостојати, јер ће, каже, врата његове ординације бити отворена сваког дана, и тако све док околности буду то захтевале.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво