Читај ми!

СПЦ осуђује пласирање лажних вести о патријарху Иринеју и позива на молитву за његово здравље

Српска православна црква је демантовала вести о наводној смрти патријарха Иринеја и позвала све да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења лекара и на интернет-страници Информативне службе Српске православне црквe.

"Поводом лажних вести о наводном упокојењу Његове светости патријарха српског г. Иринеја, обавештавамо јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу предстојатеља наше цркве, његово стање неизмењено у односу на извештај који смо јутрос објавили", саопштила је СПЦ.

СПЦ сматра крајње неодговорним и неморалним такво "лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности", чак и од стране, како се додаје, појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада "могло колико-толико веровати".

"Позивамо све да се помоле за здравље нашег патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења конзилијума лекара и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске православне црквe", закључује се у саопштењу.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара