Читај ми!

Не чекајте снег, замените гуме на време

Од сутра, возачи би на аутомобилима уместо летњих, требало да имају зимске гуме. На техничком прегледу толерисаће се ако имате два пара истоврсних гума које имају шару од најмање 4 милиметра. За путовање на планину потребни су вам и ланци одговрајућих димензија.

Према закону, зимске гуме су обавезне само када на коловозу има снега и леда. Ко не жели да вози у таквим условима нема обавезу да мења летње гуме, мада стручњаци напомињу да је препоручљиво имати зимске чим температура падне испод 7 степени Целзијусових.

Проверили смо ових дана у трговинама и код вулканизера - цена зимских гума није скочила и има их свих димензија.

Не купујте старе гуме јер је разлика између цене старих и нових око 20 евра по комаду, а нове вам пружају сигурност и за наредних неколико година.

Не треба имати предрасуде према домаћим гумама јер се оне већином производе по страним лиценцама и чк извозе у ЕУ, па њиховом куповином добијате и на цени и на квалитету.

"Цене гума крећу се од 4.000 динара у зависности од произвођача до 12.000 хиљада динара, зависи од бренда или произвођача чији производ купујете", каже Милан Ђурић, шеф сервиса.

За сада гужве код вулканизера нема, прве су наравно велике комапније кренуле да мењају сетове зимских гума, али оно што је битно - треба искористити ово лепо време и променити гуме на време, не кад падне снег и сви крену ка вулканизерима.

"Услуге нисмо мењали, цене су остале исте - од 60 динара до 950 и гужве нема за сада", каже Ђурић.

Битна ствар за возаче оних аутомобила који имају на инструмет-табли читаче притиска зимских гума јесте да добро пазе где их мењају, јер унутар фелне постоји сензор који кад се оштети кошта од 20 до 50 евра, па обавезно идите или у овлашћени сервис или на време упозорите вулканизера на сензоре у фелнама.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара