Читај ми!

Грађани испред Храма палили свеће за душу почившем митрополиту Амфилохију

Верници и поштоваоци митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је преминуо јутрос након борбе са коронавирусом, дошли су вечерас испред Храма Светог Саве где су му паљењем свећа одали пошту.

Они су свеће палили испред мале Цркве Светог Саве, у којој је у то време одржана и служба.

Раније данас на друштвеним мрежама појавио се позив верницима и поштоваоцима лика и дела митроплита Амфилохија да вечерас у 18.00 испред Храма запале свећу за покој његове душе.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је јутрос у Клиничко-болничком центру Црне Горе након борбе са коронавирусом.

Његови земни остаци су из КБЦ Црне Горе данас пренети у Цетињски манастир где му је одржан помен.

Биће сахрањен у недељу, 1. новембра, у крипти Саборног храма у Подгорици, а свету литургију ће предводити патријарх српски Иринеј.

Мандатар за састав нове владе Црне Гора Здравко Кривокапић позвао је да се прогласи Дан жалости због смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија. 

Од званичника широм Црне Горе и Србије стигли су изрази саучешћа поводом смрти митрополита. За патријарха Иринеја ово је један од најтежих дана у историји Српске православне цркве. 

Митрополит Амфилохије рођен је на Божић 1938. као Ристо Радовић у Барама Радовића у близини Манастира Мораче. 

Својим речима и ставовима често је изазивао велику пажњу. Имао је велики утицај на многе вернике, али је био и на мети критика противника. Говорио је да га, кадa каже неку оштрију реч, одмах оптуже да се бави политиком.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво