Читај ми!

Изузетан успех новинара РТС-а на фестивалу "Прес витез"

За традицоналне награде за телевизијско новинарство "Прес витез" ове године конкурисало је више од 200 аутора, а жири који чини 11 ТВ стваралаца одабрао је најкавлитетније извештаје и репортаже. Најзапажаније су биле наше колегенице и колеге из редакције Дописништва Радио-телевизије Србије.

На 15. међународном фестивалу ТВ минијатуре "Прес витез" у конкуренцији више од 200 аутора, изузетан успех новинара Радио-телевизије Србије којима је припало седам од укупно 22 награде.

Велики продукцијски Гран при фестивала за најзапаженији рад додељен је Дописништву РТС-а Шабац, где су отишле и три индивидуалне новинарске награде.

Лауреати су Тања Димитрић Мијаиловић, Гордана Мањенчић и Ненад Томашевић из Шапца, Надежда Гавриловић из Ужица, Јелена Мариновић из Ниша и Вера Аксентијевић из Дописништва РТС-а у Краљеву.

ТВ Фестивал "Прес витез" до сада је окупио више од две и по хиљаде медијских радника из целог света, а категорије су информативни, документарни израз, ТВ и видео продукција.

Зрењанин је четврти пут био домаћин ове традиционалне манифестације коју помажу Министраство културе Србије и Покрајински секретаријат за јавно информисање.