Читај ми!

Докторка Марија са просеком 9,57 напокон пронашла посао – позив из полиције решио "трауму"

Марија Станковић из села Доње Драговље у општини Гаџин Хан била је једина незапослена докторка и то са просеком 9,57. Била је, јер се после емитовања прилога у емисији на РТС-у и писања бројних медија Марија запослила. Добила је више понуда, али и понуду министра полиције Небојше Стефановића да ради у здравственој станици Полицијске управе у Нишу.

Пре мање од месец дана, једина незапослена докторка у општини Гаџин Хан рекла је да није мислила да ће толико дуго тражити посао.

"Нисам замишљала да ћу оволико дуго тражити посао, мислила сам да ћу, ипак, са оволиким просеком одмах негде да успем да се запослим. Спремна сам да радим било где, само да нађем посао", рекла је тада Марија Станковић из Доње Драговље.

Тада заиста нико није очекивао да ће јој се живот тако брзо променити. Уследиле су понуде из Ниша, Београда, Бањалуке.

Ипак, после провера и тестирања, Марија је почела да ради као лекар у здравственој станици Полицијске управе у Нишу.

"Лично ме је позвао министар Небојша Стефановић и питао да ли ја желим да радим у полицији и стварно сам му бескрајно захвална на томе. Посао као посао доктора у полицији је врло занимљив, ишла сам на гађање са полицајцима већ две недеље и баш је интересантно, нешто сасвим другачије", каже лекарка Марија.

Промену је доживела цела породица, јер су сеоску идилу заменили градском вревом.

"И они су били изненађени, сви, и срећни и тужни истовремено, зато што смо морали да се преселимо, неки су и плакали, емоције са свих страна", каже Марија.

Коначно са осмехом на лицу Марија је захвална свима у полицији, од министра, начелника Полицијске управе у Нишу до свих колега који јој излазе у сусрет.