Читај ми!

"Кобре" више нису батаљон војне полиције, враћен им је статус одреда

Од данас "Кобре" више нису батаљон војне полиције, већ су одред који је непосредно потчињен начелнику Генералштаба, рекао је министар одбране Александар Вулин након обиласка припадника те јединице у касарни "Васа Чарапић" у Београду.

Враћање статуса одреда "Кобрама", према речима министра Вулина, јесте чин који говори да је препозната вредност те јединице и специфичност задатака које обавља, саопштило је Министарство одбране.

"Захваљујући тој одлуци и том наређењу, 'Кобре' ће моћи боље и ефикасније да раде свој посао. Њихов посао је тежак, одговоран, а нама, као војним руководиоцима, је у задатку да им посао учинимо бар мало лакшим и егзистенцију извеснијом. 'Кобре' су наша елитна јединица, која води бригу о неким од најзначајнијих функционера државе Србије. Много смо уложили у њихову опрему и обуку, а они то враћају на најбољи могући начин", рекао је Вулин.

Истакао је да су "Кобре" јединица за понос, од које могу да уче и много веће и богатије армије.

"Организацијским променама је повећана брзина реаговања, поједностављен је ланац командовања и употреба јединице, повећан број радних места и могућност бржег каријерног напредовања", навео је Вулин.