Читај ми!

Заједничка седница Колегијума министра одбране и Колегијума начелника Генералштаба

На заједничкој седници Колегијума министра одбране и Колегијума начелника Генералштаба поновљени су и данас тежишни задаци Министарства и ВС - наставак јачања војске у циљу даљег снажења одбрамбених способности Србије и доприноса стабилности и мира у регину и свету.

"Снажно показано јединство у опредељењу државног врха на челу са председником Републике и врховним командантом ВС Александром Вучићем да се настави процес јачања ВС са циљем даљег снажења одбрамбених способности Србије, доприноса регионалној стабилности и миру у свету, тежишни су задаци Министарства одбране и ВС и у наредном периоду", закључено је на седници у Дому Гарде у Топчидеру.

Начелник Генералштаба Милан Мојсиловић уручио министру Александру Вулину бајонет у знак захвалности за све што је учинио за развој и јачање ВС, саопштило је Министарство одбране.

Током седнице колегијума којом је руководио Вулин, разматрана је реализација кључних активности Министарства одбране и ВС у протеклом трогодишњем периоду и представљена анализа достигнутог степена развоја снага и оперативних способности Војске Србије.

"ВС је опремањем новим средствима наоружања и војне опреме, модернизацијом постојећих средстава НВО из домаћег развоја, унапређењем обуке као и побољшањем материјалног положаја и животног стандарда припадника, значајно ојачла капацитете", наглашено је на састанку.

На састанку је оцењено и да војна неутралност Србије омогућава успешан развој партнерске сарадње са другим армијама у складу са националним и одбрамбеним интересима Србије, што је и убудуће чврсто опредељење.

Како се додаје, "истакнуто" је да је достигнути висок ниво оперативних способности директно утицао на спремност ВС да у потпуности изврши све додељене задатке током ванредног стања, уз примену и поштовање свих мера заштите и очувања здравља људи у борби против корона вируса.

Здружена тактичка вежба "Садејство 2020" показала је висок ниво спремности и обучености ВС и садејство видова у извођењу операције здружених снага.

"Најзначајнији резултат претходног трогодишњег рада, закључено је на данашњој седници, јесте успешна реализација опремања, модернизације и јачања оперативних способности ВС, побољшање стандарда њених припадника и очувања мира и заштите безбедности свих грађана Србије", каже се у саопштењу.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи