Читај ми!

После 15 година са Торлака стижу вакцине против грипа

Први пут после 15 година грађани могу да се вакцинишу и домаћом вакцином против грипа коју је произвео Институт "Торлак". Данас и сутра, вакцина ће стићи у домове здравља широм Србије.

Директорка Института "Торлак" Вера Стојиљковић рекла је је за РТС да се 50.000 доза вакцине испоручују овог јутра, а планирано је да се произведе 250.000 доза које ће бити сукцесивно дистрибуиране. 

"Ово је велики дан за Србију, велики дан за Инстутут 'Торлак', ми смо направили нову вакцину и Србија има своју вакцину, стратешки од непроцењиве важности", рекла је докторка Стојиљковић. 

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да грађани коначно могу да одахну јер могу да приме "Торлакову" вакцину против грипа.

"Нећемо стати, Торлак не ради само ову вакцину, Торлак ради и бе-се-же вакцину, вакцину против дифтерије и тетануса, антисерум за змијски отров, тетанус, пробиотике и наставићемо да улажемо", рекао је Лончар. 

Лончар је навео да је за грађане Србије обезбеђена довољна количина вакцине.

"Надам се да ћемо бити у прилици да помогнемо и другима, да је продамо, јер цео регион верује у ‘Торлакову’ вакцину", рекао је Лончар.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара