Читај ми!

Потенцијални убица у камиону у суботу на Обреновачком путу

Појединим возачима не вреде ни црне статистике, ни апели, ни правила. Видео-снимак са Обреновачког пута показује бахату и насилничку вожњу која, пуком срећом, није довела до саобраћајне несреће и фаталних последица.

Један читалац послао је нашој редакцији видео-снимак направљен у суботу на Обреновачком путу око 15.17, између Остружнице и Умке.

Читалац који нам је послао снимак био је сувозач у аутомобилу, а почео је да снима јер их је возач камиона, београдских регистрација, непосредно пре тога претекао преко дупле пуне линије и очешао им ретровизор.

Овом бахатом возачу једно претицање којим се крше сва правила, међутим, није било довољно, већ је наставио да угрожава и саобраћај и животе других људи.

Он је затим претекао бели "мерцедес", једва избегао возило у супротној траци, мало возио испред њега и поново кренуо у претицање, и даље преко дупле пуне линије, где је таква вожња строго забрањена и кажњива.

Приликом трећег, односног другог претицања које се види на снимку, возач је ушао у "маказице", вратио се у своју траку.

Само пуком срећом, али и прибраношћу возача из траке у супротном смеру, није дошло до саобраћајне несреће. 

Према актуелном закону, ако претичете преко пуне линије, уз прелажење у траку за супротан смер, казна је између 15.000 и 30.000 динара или затвор до 30 дана. Дозвола се одузима на три месеца и у њу се уписује шест казнених поена.

Уколико се таквих бахатим и насилничким понашањем изазове саобраћајна несрећа или угрози безбедност учесника у саобраћају, новчана казна је од 30.000 до 50.000 динара или 60 дана затвора. Забрана управљања је пет месеци, уз девет казнених поена.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара