Читај ми!

Садејство 2020 – авијација бомбардовала циљеве, јуриш тенкова и "лазара", десант специјалних снага

Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем Војске Србије "Садејство 2020" изведена на Привременом полигону "Пештер". Вежби је присуствовао председник Србије Александар Вучић који је истакао да је Војска способна и обучена да сачува земљу, уколико би било ко помислио да изврши агресију на њу.

На вежби је учествовало око 2.800 припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, више од 150 борбених и неборбених возила и борбених система и око 40 ваздухоплова. 

Међу њима је велики број модернизованих средстава и средстава из развоја одбрамбене индустрије која ће први пут заједно дејствовати на једној оваквој вежби.

Приказан је део способности јединица Војске Србије, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране са борбеном групом из састава Копнене војске и 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.

Вежба се састоји од седам секвенци, а циљ је приказ стања обучености команди и јединица Војске Србије у решавању тактичких и ватрених задатака током извођења здружене операције, са тежиштем на ваздухопловној ватреној подршци снага копнене војске.

На Пештерској висоравни и у ваздушном простору имали смо прилику да видимо мигове-29, "орао", супергалеб Г-4, хеликоптер Ми-35, Ми-17В5, Ми-8, као и борбени хеликоптер "гама" и палету наоружања коју ће они користити.

Припадници 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде реализовали су хеликоптерски десант снага, неутралисање противника, специјaлни десант, а круна вежбе је скок где су два припадника 63. падобранске бригаде носила заставу Републике Србије и заставу Војске Србије.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво