Читај ми!

Фондација "Новак Ђоковић" помаже проширење вртића у Владимирцима, места ће бити за још 50 малишана

Заједничким улагањем Фондације "Новак Ђоковић" и Општине Владимирци у предшколској установи "Сунцокрети" биће обезбеђена места за још 50 малишана из тог краја. Укупна вредност донације је 12 милиона динара.

У Предшколској установи "Сунцокрети" у Владимирцима најављени су радови на проширењу капацитета заједничким улагањем Фондације "Новак Ђоковић" и Општине Владимирци.

Сада установа прима 257 деце, а након завршетка радова, у вртићу ће бити места за још 50 малишана из тог места и околних села.

Укупна вредност донације коју реализује Фондација "Новак Ђоковић" износи 12 милиона динара, а пројектом су дефинисани грађевински радови, као и опремање соба вртића неопходним намештајем.

Марко Ковачевић, пројектни менаџер Фондације "Новак Ђоковић", истиче да је један од главних циљева Фондације да помаже мањим срединама приликом изградње или адаптације вртића и предшколских објеката како би што више малишана било у припремном предшколском програму.

"Долазимо у мање средине где постоји велики број деце која нажалост нису обухваћена ниједним видом предшколског образовања и заједно с општинама и предшколским установама отварамо вртиће и тој деци омогућавамо срећније, безбрижније и радосније детињство, а самим тим и правилан и потпун развој", истакао је Ковачевић.

Навео је да у општини Владимирци 30 деце предшколског узраста нема приступ предшколском образовању због недовољно места и да су зато одлучили да са установом и општином реконструишу објекат "Сунцокрети".

Такође, како је најавио, планирају да отворе две нове радне групе, као и мултифункционалну просторију за потребе целе установе која би омогућила физичке активности са децом, приредбе и разна вртићка догађања.

Исти услови за одрастање деце на селу и у граду

Горан Зарић, председник општине Владимирци, истакао је да је пројекат посебно значајан како би се створили једнаки услови за одрастање деце на сеоском и градском подручју.

"Општина Владимирци је једна од ретких у Србији која је имала част да Фондација 'Новак Ђоковић' препозна потребе за изградњом објеката за смештај деце предшколског узраста. То је други објекат који се у сарадњи са нашом општином реализује. Реконструкцијом и доградњом овог објекта отвориће се две нове групе и биће у потпуности укинута листа чекања у ПУ 'Сунцокрети'", нагласио је Зарић.

Захвалио је Фондацији "Новак Ђоковић" и запосленима у њој који су својим несебичним залагањем помогли да се и овај пројекат у потпуности реализује.

"Драго ми је што су нашу установу и овог пута препознали као доброг сарадника на заједничком задатку, а то је већи обухват и укључивање деце предшколског узраста у систем раног образовања", оценила је Зорица Милошевић директорка ПУ "Сунцокрети".

Истакла је да су од 2014. године, Фондација и ПУ "Сунцокрети" партнери на реализацији разних пројеката и програма као што су "Школица живота" и "Подршка, не перфекција" као и изградња објекта у Јаловику, а сада реконструкција и доградња објекта у Владимирцима.

"Изградњом овог објекта, наша Установа повећава своје капацитете што ће допринети већем укључивању деце овог узраста у систем предшколског васпитања и образовања са територије наше Општине", нагласила је Милошевић.

Фондација најбољег светског тенисера до сада је реконструисала, односно адаптирала, 45 вртића и својим пројектима и програмима створила боље услове за рани развој око 30.000 хиљаде малишана.

Захваљујући Фондацији до сада је реализована и обука за око 1.600 васпитача и учитеља у Србији.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво