После пуцњаве у Доњој Брњици, Срби траже заштиту полиције и Кфора

Срби из мултиетничког села Доња Брњица надомак Приштине поручили су, након инцидента у овом селу када је непозната особа пуцала из ватреног оружја у близини деце, да су забринути и да траже заштиту од полиције и Кфора.

Полиција је до касно ноћас обавиљала увиђај, пронађену чауру однела, а за особама које су пуцале се трага

Ноћ је протекла мирно, али уз забринуте Србе који након сукоба живе у доњој Брњици.

"Народ је уплашен, брине за своју безбедност и безбедност деце. Сви су осетљиви на децу. Ту су се играла, ту проводе своје време. У овом тренутку очекујемо да нам неко гарантује безбедност, највише због деце", изјавио је један од мештана.

Требало би да почне сасганак житеља Доње Брњице са представницима Кфора и Полиције.

Тражиће пуну безбедност, јер ово није први пут да се овакав инцидент дешава у том месту.

У том селу су након сукоба 1999. године убијена четири Србина, два су киднапована.

Златко Миладиновић рекао је новинарима да су се окупили у центру села након инцидента, да су забринути пре свега за њихову децу и имовину.

"Ово је ситуацију где треба да се стане на крај овоме. Иза овога стоји неко, ово није први пут, пре три ноћи сличан случај, само што имамо срећу да се све завршило како треба", рекао је Миладиновић.

Апеловао је на Кфор, полицију и представнике Срба да седну за столом и причају истичући да овдашњи Срби одавде немају где.

"Молимо Кфор, Унмик полицију и наше представнике да у што краћем року седну за сто, разговарају, ми одавде не идемо", поручио је Миладиновић.

Младен Ђошић из Доње Брњице рекао је да се инцидент догодио око 19.30 часова и да су видели децу како беже, након чега су се окупили око цркве и родитељи и деца одакле су позвали полицију.

"У страху смо како ће бити даље. То се догодило у школском дворишту, уперили су пиштољ, опалили су метак, нашли су чауру. Оно што је најважније је безбедност деце. Уплашени смо сви, најгоре што може да нам се деси да морамо организовати страже како бни чували децу и имања због безбедности", рекао је Ђошић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво