Биљани Крстић почасни "Златни микрофон" на 96. рођендан Радио Београда

Свечаним уручењем награда "Златни микрофон" и "Неда Деполо", Радио Београд је обележио 96. рођендан.

Најдужа историја електронског медија на Балкану почела је емитовањем вести, сервисних информација, извештаја о водостању и берзи. Када је кренуо редовни програм неке емисије ушле су у породичне успомене.

Љубитељи музике слушали су концерте, а љубитељи спорта прве преносе утакмица. Драмски програм постао је један од амблема куће. У фонотеци је готово 6.000 радио-драма.

"Имамо намеру да уведемо апликације за мобилне телефоне како бисмо се приближили млађој циљној групи слушалаца. Планирамо и увођење два нова тематска канала, очекујемо и јачање наших сигнала у ФМ мрежи али и Д+ дигиталној технологији јер се Радио Београд емитује и дигиталним сигналима. Тако да имамо низ планова и све те планове ћемо реализовати под једним условом - да сви заједно останемо здрави", изјавио је директор Радио Београда Милан Недић.

Данас Радио Београд има 4 основна програма, нове култне емисије, производи готово 200 сати премијерних садржаја дневно, а успешно плови и интернет водама.

Најзаслужнијима за успешно трајање Радио Београда уручени су "Златни микрофони". Почасни - Биљани Крстић.

"Заиста осећам радост и негде захвалност што сам свих ових 38 година била у најбољој медијској кући и што сам овде упознала много људи са којима сам добро сарађивала, то су били људи од којих сам учила, који су ме надахњивали и волели и који су ме у ствари довели до ове награде, престижне награде Златни микрофон", истиче Биљана Крстић.

Добитници годишњих признања су Снежана Бићанин, Мирјана Блажић, Слободан Крстић и Зоран Марковић, награда "Неда Деполо" студенти за креативни допринос радио-изразу.

Прва је припала Милани Милошевић. Већ од данас на Радио Београду 2 нове емисије " Радар" и "Хоћу да знам".

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво