Радио Београд слави 96. рођендан

Најстарији радио на Балкану, Радио Београд, слави 96. рођендан. За то време, реализовано је више од два милиона сати програма кроз емисије, радио-драме, концерте. Данас је модерна радио станица, део јавног медијског сервиса, који дневно емитује 72 сата програма на ФМ мрежи и 96 сати програма на специјализованим веб каналима.

Истог дана када и Радио Беч, 1. октобра 1924. године, огласио се Радио Београд. Овај први редовни радио програм на Балкану преношен је преко постројења радио-телеграфске станице у Раковици.

Пет година касније кренуо је редовни програм.

Сваког уторка, четвртка и суботе од 18.45 до 19.45. преношени су концерти, читане вести, сервисне информације, рекламе, водостање, берзански извештаји.

Вести су припремали новинари "Политике" и "Дневних новости", а Београдска берза је обезбеђивала актуелне берзанске извештаје.

Музички део програма припремала је дирекција Београдске опере.

Исписивањем историје дуге скоро један век, Радио Београд израстао је у националну, културну и медијску установу највишег ранга.

Негује језичку и говорну културу, вишезначно и дубински осветљава друштвене феномене, увек ослушкује жеље и потребе слушалаца у Србији и у дијаспори, и наставља да усмерава и поставља стандарде у области радиофонског стваралаштва.

Данас је Радио Београд је модерна радио станица, део јавног медијског сервиса, који дневно емитује 72 сата програма на ФМ мрежи и 96 сати програма на специјализованим веб каналима.

То је први радио који у Србији емитује сигнал у ДАБ+ технологији и то са предајника Авала.