"Погоди како се осећаш", педесетак питања за развој емоционалне интелигенције код деце

Како развијати емоционалну интелигенцију код најмлађих? Један од могућих одговора на то питање дају две сестре, Драгана и Александра, које су кроз рад у "Learning will" едукативном центру створиле игру под називом "Погоди како се осећаш". И већ се практично примењује у неким београдским вртићима.

Игрица "Погоди како се осећаш" учи децу емоционалној интелигенцији. Чини је педесетак питања, која у зависности од узраста могу да се допуне и коригују.

Да игра добије данашњи облик биле су потребне две године. Током њеног креирања, малишани су је оцењивали и давали сугестије. А, створиле су је две сестре.

"У суштини ово је заједнички производ. Обе смо имале неке идеје које су се на крају склопиле у једну слику", каже Александра Величковић Матић, аутор игре "Погоди како се осећаш".

Драгана Тошић суоснивач "Learning will" едукативног центра истиче да пролазе различита питања која граде првенствено емпатију, а онда и критичко и позитивно размишљање како да изађу из неких животних ситуација које ће их вероватно задесити у животу.

"Погоди како се осећаш" има своје српско и енглеско издање.