Читај ми!

Мајке удружене путем друштвених мрежа помажу малој Лани

Лана Јовановић из Раковца код Новог Сада има десет месеци и болује од спиналне мишићне атрофије тип један, ретке, али изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести. Лек постоји, али је тренутно најскупљи на свету и његова цена је 2,1 милион долара. Исти лек потребан је и Мињи, Оливеру и Аники. Грађани Србије у протеклим месецима прикупљају новац за четворо тешко оболеле деце.

Лана Јовановић са само десет месеци води најтежу животну борбу. Ипак, захваљујући хуманим људима, који редовно организују хуманитарне акције како би се прикупио потребан новац, Лана у овој борби није сама. На идеју да помогну Лани дошле су и маме које су се удружиле путем друштвених мрежа.

"Јако су ме потресле приче о малој Софији и малој Лани, првенствено јер сам и сама мама. Синула ми је идеја да окупим своје другарице са Инстаграма и да се заједно удружимо и направимо нешто више", каже једна од хуманих мајки.

Дечје ципеле, хаљине, мајице само су неки од производа које су изложиле на хуманитарном базару. 

Маме су већ сакупиле око 20, 30.000 динара и очекују да ће то бити и по десет, двадесет пута више.

Сав новац који се прикупи у понедељак ће се уплатити на динарски рачун за лечење девојчице

Ове маме се, како кажу, неће зауставити на томе. Планирају да наставе овакве акције, како би помогле и другој деци којој је то неопходно.