"Најбоље из Србије" – доктор Ненад Голубовић, недостижни студент из Лебана

На званичној интернет презентацији председника Србије промовише се "најбоље из Србије". Реч је о успешним пројектима, иновативним идејама и појединцима који су својим залагањем, храброшћу и пожртвованошћу заслужили да се нађу у овој категорији. Међу њима је и млади лекар из Лебана Ненад Голубовић.

Доктор Ненад Голубовић, млади лекар из Лебана, факултет је завршио са просечном оценом 9,92. Иако Лебане у овом тренутку има тридесетак студената са просеком изнад девет, Голубовића је за сада недостижан.

Животни пут давно је одредио. Великим радом, упорношћу и одрицањем стигао је до дипломе нишког Медицинског факултет.

Доктор медицине Ненад Голубовић сигурним корацима наставља даље у сусрет сталном запослењу у својој земљи и крајњем циљу, специјализацији из пластичне хирургије.

"Када упишете и студирате факултет који волите и касније се бавите послом који волите, мислим да ништа није немогуће и да не пада тешко", каже доктор Голубовић.

Самосталан је од петнаесте године, када је уписао средњу Медицинску школу у Нишу. Ипак, све ове године била је важна подршка породице.

"Ми смо пресрећни стварно, трудили смо се и ми и он, дали смо све што смо могли да дамо од себе", истиче Јасмина Голубовић, Ненадова мајка.

Са суграђанима у борби против коронавируса

Доктор Голубовић је дипломирао пре годину дана, а пре четири месеца, у истом дану је положио државни испит и почео да волонтира у ковид-амбуланти Дома здравља у родном Лебану.

"Желео сам да будем са својим суграђанима у овој ситуацији, да се заједно боримо против коронавируса и целе ове ситуације која нас је задесила", објашњава доктор Голубовић.

Директор Дома здравља у Лебану Владан Станојевић нада се да ће доктор Голубовић напредовати у струци, отићи далеко и вратити се.

За две деценије Лебане је изгубило 20 одсто становништва. Новчане награде најуспешнијима, Фондови за младе, Удружење најбољих студената, уз улагање у инфраструктуру - начин су да се задрже у родном крају.

"Трудимо се да нам остану, стварамо услове. фабрика је отворена, биће ту још нових инвестиција и простора да млади људи могу да се врате и раде. Рађена је инфраструктура, тако да више ни Ниш није далеко, ни било који град", каже председник општине Лебане Иван Богдановић.

Лебане не памти успешнијег студента од Ненада. Као знак подршке, почетком месеца је добио уговор о привремено-повременим пословима, а ових дана ће и прва плата.

Породица Голубовић, у коју ће ускоро захваљујући Ненадовом старијем брату стићи и четврта генерација, с правом не крије понос.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се