Весић: У Београду се поштују мере више него у неким другим градовима

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је за РТС да контролу поштовања мера у ресторанима врши санитарна инспекција заједно са комуналном милицијом. Дневно се контролише око 200 ресторана, а никад се не затекне више од четири или пет који не поштују мере, рекао је Весић.

Горан Весић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да више од 90 одсто грађана у јавном превозу носи маске и да је то велики број.

Како је рекао, обавеза возача је да опомиње оне који не носе маске, а то често раде и сами путници.

Весић сматра да се у Београду поштују све епидемиолошке мере много више него у неким другим градовима, и да то даје резултате.

Каже да Комунална милиција има нешто више од 300 припадника, и да ће бити расписан конкурс за нових 150 припадника, а први пут ће они бити присутни и у приградским општинама.

Најавио је и да ће до јуна следеће године, после измена закона, они имати мале апарате помоћу којих ће моћи да мере буку у објектима на лицу места.

Када је речч о радовима у Улици цара Душана, рекао је да се очекује да се током новембра пусти саобраћај, а да се комплетни радови заврше у децембру.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво