Читај ми!

Како да држите безбедно одстојање на ауто-путу

За три дана на друмовима у Србији погинуло је 14 особа. Међу главним узроцима саобраћајних несрећа су прекорачење брзине и недржање растојања од возила испред себе. Из саобраћајне полиције апелују на возаче да поштују ограничење брзине и све саобраћајне прописе.

Из МУП-а је најављена појачана контрола учесника у саобраћају, већи број полицајаца на моторима, а биће контолисано и везивање појасева на задњим седиштима.

Стручњаци из области саобраћаја кажу да је понашање возача на ауто-путу често бахато и да се неретеко тешке несреће дешавају јер вочачи испред вас не дају сигнализацију где се крећу.

"С обзиром да на ауто-путу нису предвиђена укрштања или препреке, па да возачи коче, људи возе много возе опуштеније. Кад се на ауто-путу догоди незгода, онда су то обично незгоде великих размера типа 200, 300 возила", каже професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић.

Додаје да такве несреће нису никада мање од 10 возила у низу само због тога што возачи не очекују такву радњу возила исперд себе.

Агенција за безбедност саобраћаја спровела је анононимно тестирање возача да би се уверили колико брзина на ауто-путу може да буде проблематична.

На ауто-путевима у Србији за три године погинуло је више од 270 лица, што значи да сам ауто-пупут није и гаранција да се на њему може безбедно возити уколико се не придржвате правила, кажу стручњаци.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара