Читај ми!

Куда и како можете авионом из Србије

После одлуке министара Европске уније, границе Србије остају затворене за скоро све земље. Из Београда се може директно одлетети за Америку и то за Њујорк. То је тренутно најоптерећенија линија за коју се тражи карта више. Иако "Ер Србија" лети за Минхен, Франкфурт, Амстердам, преко њих се не може стићи до Америке, јер то америчке власти не дозвољавају.

Продаја карата у сезони била је слаба, осим за интерконтиненталне летове. Карте за Европу могу да купе само наши грађани који имају стране папире, радне дозволе или у случају нужде када је путовање неодложно.

Цена карата није мењана, кажу продавци, али потражња је пала на 90 одсто.

Грчка још није отворена, а за Црну Гору поред карте потребан је и пи-си-ар тест не старији од 48 сати.

"Сада може да се несметано лети у Турску без пи-си-ар теста, затим на Малдиве, у Египат, где се добија тест по цени од 30 долара на аеродрому, ту је и Јамајка, која нам није увела ограничења, с тим да у Европску унију морамо да сачекамо", каже Игор Вранешевић, агент авио-карата.

У Европску унију можете само са страним пасошем или радном дозволом.

"За стране пасоше свака земља има своју регулативу и страни путници могу из Београда несметано да лете према другим градовима у Европској унији, с тим што не могу за Америку јер она не дозвољава транзит преко Европске уније", каже Вранешевић.

Било је спекулација да се тестови могу радити на великим европским аеродромима, али је то, каже Вранешевић, скоро немогуће и веома скупо.   

За оне који би да септембар проведу на мору једине опције остају Турска, Египат, Бугарска и Црна Гора.

На тим линијама је и највећа потражња за авио-картама, али ипак има места. У Египту, на пример, ако сте позитивни на тест бићете изоловани у хотелу који је само намењен за такве госте, тако да вам одмор не пропада, а имате и медицинску помоћ.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво