Игор Жежељ прихватио, Драган Шолак одбио позив за гостовање у емисији "Око" на РТС

У циљу да се јавности предочи каква је стварна ситуација у области производње медијских садржаја, РТС је позвао водеће људе две највеће куће које се тим послом баве.

Разлог за овај разговор су све чешћи иступи политичара власти и опозиције који износе различите оптужбе везане за ово пословање што ствара утисак у јавности да у Србији постоји сукоб произвођача и дистрибутера медијских садржаја који није у интересу грађана.

РТС је ступио у контакт с Игором Жежељем, председником компаније Мондо инк., и Драганом Шолаком, председником саветодавног одбора и сувласником Јунајтед групе, оценивши да би они могли квалитетно да допринесу разумевању наведене ситуације.

Игор Жежељ је прихватио позив да разговара о поменутој теми иако, како сам каже, ретко наступа у медијима.

"Верујем да би размена ставова и идеја са господином Шолаком допринела разумевању шире слике и трендова развоја медијског тржишта Србије и региона", изјавио је Жежељ у поруци упућеној РТС-у.

Драган Шолак захвалио се на позиву, наводећи у имејлу упућеном РТС-у следеће разлоге за одбијање:

"О теми којом желите да се бавите у емисији, мислим да не могу да вам дам релеватно мишљење из једноставног разлога, ни компанија у којој радим ни ја лично нисмо део било каквог сукоба произвођача и дистрибутера медијских садржаја.

Посебно изненађује Ваш предлог да седим у студију са са господином Жежељем. Ми немамо баш ништа заједничко, нити смо супростављени по било ком питању да бисмо о било чему дискутовали", закључио је Шолак.

РТС верује да је сваки разговор који има за циљ разјашњење и превазилажење неког друштвеног проблема добар и користан и сматра да је јавни сервис право место за такве дебате.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара