Обележава се Међународни дан младих, приоритет Владе да се унапреди њихов положај и остану у земљи

Обележава се Међународни дан младих посвећен проблемима младих широм света. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је да су млади будућност Србије и да је приоритет Владе да континуирано и систематски улаже у унапређење положаја младих и њихов останак у земљи.

Зоран Ђорђевић је честитао Међународни дан младих и рекао да Србија има младе, образоване, талентоване и вредне људе које жели да задржи, обезбедивши им боље услове за живот, рад и напредак у сваком смислу, али и да врати наше стручњаке који су отишли у иностранство.

Како је саопштило Министарство, Ђорђевић је напоменуо да је у циљу спречавања миграција, донета Стратегија о економским миграцијама проистекла из идеје и заједничког рада Координационог тела за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, а које је основано 31. јануара 2019. године.

"Циљ Координационог тела је да се створи привредни и друштвени амбијент којим ће се успорити одлазак радно способног становништва, ојачају везе са дијаспором, подстакну повратне и циркуларне миграције, али и привуку страни држављани различитих образовних профила", истакао је Ђорђевић.

Како каже, питање миграција које се дешавају и на глобалном и на унутрашњем нивоу су један од приоритета Владе, јер утичу на укупан потенцијал државе.

Наводи да Србија има капацитет да изгради модерну и економски стабилну државу у којој ће млади остати и градити своју будућност.

"Циљ Владе је да се они држављани који су отишли из Србије врате у своју земљу, али и да страни држављани својим знањем и радом помогну у изградњи боље и јаче Србије", поручио је Ђорђевић.

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске конференције министара задужених за омладину да се 12. август прогласи за Међународни дан младих.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво