Од данас "Око соколово" кажњава, за непрописно паркирање удар на џеп и до 25.000 динара

"Око соколово", нови електронски систем за контролу паркирања у Београду, до сада је само снимало и слало опомене несавесним возачима. Од данас креће наплата казни за непрописно паркирање, чија висина се креће од 5.000 до 25.000 динара.

Ранко Шекуларац, заменик секретара Секретаријата за послове комуналне милиције је гостујући у Београдској хроници навео да највећа прописана казна за физичка лица износи 25.000 динара.

"То су они прекршаји који у највећој мери угрожавају како нашу безбедност тако и несметано одвијање саобраћаја - паркирање на пешачким прелазима, зеленим површинама, жутој траци, трговима", објашњава Шекуларац.

Како каже, до сада нас је саобраћајна полиција кажњавала уколико смо непрописно паркирани, сада нас прати и саобраћајна полиција и "Око соколово", па је, како каже теоретски могуће да добијемо две казне за један прекршај.

"Теоретски постоји могућност да се добију две казне за исти прекршај, али сам уверен да су врло мале шансе да се тако нешто деси. У сваком случају имамо Суд за прекршаје, он је тај који ће одлучити о притужби грађана", објашњава заменик секретара Секретаријата за послове комуналне милиције. 

Објашњава да је данас истекао рок од две недеље, када је у фази тестирања, прве недеље било снимано стање и објављиван број учињених прекршаја, док су се у другој недељи слала обавештења са фотографијом онима који су били у прекршају, са молбом да убудуће прописно паркирају своја возила и да ће од данас сви прекршаји бити комуналне милиције.

"Колики год да буде број у наредном периоду комунална милиција ће то процесуирати и сигурно је да ће они који су одговорни за учињене прекршаје добити адекватну санкцију на кућну адресу", објашњава Шекуларац.

Додаје да је у у првој недељи, прва три дана "Око соколово" забележило преко 3.000 прекршаја, а да је у другој недељи евидентирано смањење.

Додаје да данас нису видљива загушења која су била пре две недеље.

"Лично сам данас био на терену и видео да су улице које смо препознали као критичне у смислу непрописногн и бахатог паркирања релативно проходне и чисте. Било је изолованих случајева које су верујем, колеге адекватно санкционисале и процесуирале", наводи Шекуларац.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво