Заштитник грађана покренуо поступак и затражио од РЕМ-а да се изјасни о прилогу ТВ "Хепи"

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је да је покренуо поступак контроле у законитости рада Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), због прилога емитованог на ТВ "Хепи" у коме се, како се наводи, пореди медицински захват на крави и на жени.

У саопштењу се објашњава да је поступак покренут у складу са чланом 24. став 1. Закона о Заштитнику грађана, а на основу сазнања добијених из средстава јавног информисања, у којима се наводи да је у недељу 9. августа око 08.50 часова, национална телевизија Хепи емитовала прилог у коме је поредила медицински захват на животињи и женама - правећи тако директну паралелу између жена и крава.

Заштитник грађана Зоран Пашалић каже да се у том прилогу, који говори о методу лечења стерилитета код крава, препоручује да се, из разлога економичности, тај метод примени и на жене.

Између осталог, указује, предложено је да доктори медицине и гинеколози похађају курс на Ветеринарском факултету што би, по мишљењу аутора, допринело расту наталитета, а трошкови лечење стерилитета жена по методима које се примењују код крава били би знатно повољнији.

Заштитник грађана затражио је да РЕМ у року од 15 дана достави изјашњење о свим чињеницама и околностима које се односе на предметни случај и обавести да ли је покренуло поступак контроле рада националне телевизије на којој је емитован наведени прилог, као и о исходу контролног поступка.  

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се