Јовановићи на Јавору живе врло тешко, комшије се удружиле да им помогну

Породица Јовановић из села Опаљеник на планини Јавор живи у тешким условима. Момчило тренутно сам брине о троје деце у кући која је стара и у веома лошем стању. Локални свештеник покренуо је мештане и читаву заједницу да се Јовановићима направи нова кућа.

Давид и Данијела Јовановић волео би да мама изађе из болнице, али и да имају своје собе. Њихове жеље су скромне и искрене.

Недостаје им мајка која се тешко повредила. Још увек је на болничком лечењу и, према прогнозама лекара, остаће непокретна.

Са оцем и старијим братом Милошем, живе у кући која има две просторије. Кров прокишњава, немају ни кухињу ни купатило. Стари земљани под потпуно је пропао.

Живе од социјалне помоћи, а помажу им и комшије. Због болести супруге Момчило сада не ради јер се брине о деци. Једино имање, мањи малињак, који је стигао на бербу.

"Мало малина, али тренутно не могу нигде да одем да зарадим, морам да водим рачуна о њима, ипак су мали још", каже Момчило.

Знајући да његови парохијани тешко живе, свештеник Љубодраг је покренуо акцију са удружењем грађана "За напредније село" и мештанима да се Јовановићима, уместо поправке старе, направи нова, монтажна кућа.

"Апелујем на све људе добре воље да заједничким снагама помогнемо овој породици, да деца предстојећу школску годину и зиму дочекају у новом дому, онако како правила свакодневног живота налажу, да не живе више у дому где немају основне улове за живот", поручује Љубодраг Стојковић.

Драгоман Петровић, председник МЗ Опаљеник, указује да у кући нема услова за живот, нема купатила, смештаја.

"Ми ћемо се обратити људима, што у нашој моћи буде могло, да помогнемо овој породици", додаје Драгоман.

До куће Јовановића води узак земљани сеоски пут. Децу од школе дели девет километара. На ћуди планине навикли су се, а испратили су нас са жељом да ову зиму дочекају у топлој соби.

Жиро-рачун за помоћ 

Ово је жиро-рачун за помоћ породици Јовановић из Опаљеника:

"Удружење грађана за напредније село-Брезова"

жиро рачун: 200-32121301011915-09

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије