Тенкисти и возачи на војним играма у Русији, које дисциплине освајају

Тенкисти Војске Србије и војни возачи отпутовали су са батајничког аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Руску Федерацију, где ће учествовати на Међународним војним играма у дисциплинама "Тенковски биатлон" и "Војни рели".

Наше тенкисте и војне возаче на пут је испратио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

У дисциплини "Тенковски биатлон" на полигону "Алабино" код Москве, на овогодишњем такмичењу, од 23. августа до 5. септембра, учествоваће 24 припадника Војске Србије, док ће у дисциплини "Војни рели" која се одржава од 23. до 30. августа, на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тува, учествовати наша тринаесточлана екипа.

Ово ће бити седмо учешће припадника Војске Србије у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара "Тенковском биатлону", на којој су најбоље резултате остварили 2015. године када су заузели треће место.

Војни возачи по други пут учествују на такмичењу "Војни рели", а у свом првом учешћу освојили су треће место.

Осим учешћа у дисциплинама "Тенковски биатлон" и "Војни рели", екипа Војске Србије учествоваће и на такмичењу "Снајперска граница", које се у оквиру Међународних војних игара одржава у Републици Белорусији од 23. августа до 5. септембра.